לכבוד שבת: שקיקי שמרים במלית פרגיות ושזיפים פיקנטית

אפרת ליבפרוינד No Comments on לכבוד שבת: שקיקי שמרים במלית פרגיות ושזיפים פיקנטית
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אפרת ליבפרוינד במתכון מעניין של שקיקי שמרים במלית פרגיות ושזיפים פיקנטית (כ- 25 שקיקים קטנים)

הרעיון הטמון במנה הזאת הוא הגשה מעניינת. נסו אותה ותראו כמה היא קלה לביצוע וכמה היא משדרגת את המתכון.

לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות + 3 כפות)
200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה רכה
2 חלמונים או ביצה
½ כפית מלח

למלית:
4 כפות שמן זית
2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצות
250 גרם פרגית טחונה או חזה עוף טחון
¼ כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס צנוברים קלויים
2 כפות סילאן
7 שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות

הכנת הבצק:
במיקסר שחובר אליו קרס הלישה או במעבד מזון מערבבים את כל החומרים לבצק גמיש.
מעבירים למקרר לשעה וחצי.

הכנת המלית:
במחבת שטוחה מטגנים את הבצלים הפרוסים והשום כ- 10 דקות על להבה קטנה מאוד.
מוסיפים את בשר הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים ואת שאר רכיבי המלית, מטגנים 2 דקות נוספות, מסירים מהאש
ומצננים.

הכנת השקיקים:
מחלקים את הבצק לכ- 25 כדורים. על משטח מקומח היטב מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בקוטר 10 ס"מ בערך. במרכז עיגול הבצק מניחים כף גדושה מהמלית ואוספים את שולי העיגול לצורת שק.
בעזרת הידיים מהדקים היטב את קצות השק.

למראה מושלם ואחיד ניתן להכניס כל שק לתוך רינג (טבעת) אישי ממתכת או לתוך תבנית שקעים.
מורחים את השקיקים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה נאה.
השקיקים מעולים בהקפאה, ויש לחממם היטב לפני ההגשה.

ניתן להגיש בלוויית רוטב צלי או רוטב פטריות.

בתיאבון



0 תגובות